Project Description

Dermalux LED terapija

Kaj je Dermalux Flex MD?

Dermalux Flex MD je neinvazivni tretma s klinično dokazano učinkovito terapevtsko svetlobno energijo. Koža vsrka specifične valovne dolžine, ki spodbujajo obnovo celic in nastanek kolagena, rešujejo problematična stanja kože, kot so akne in pordelost ter pospešujejo celjenje kože. Je varen in neboleč tretma brez okrevanja.

Že po enem Flex MD tretmaju lahko stranka pričakuje takojšnje izboljšanje v barvi, navlaženosti in sijaju kože. Hkrati učinkovito spodbuja procese v globljih plasteh kože z dolgotrajnim učinkom. Pri občutljivi koži Flex MD zmanjša pordelost in draženje.

Flex MD je tako osnoven tretma za optimalno zdravje in dobro počutje kože, kot tudi del redne nege kože. Priporočljiv je tudi v kombinaciji z drugimi postopki za nego kože, saj izboljša in pospeši rezultate.

Dermalux Flex MD je CE certificiran aparat za zdravljenje aken in luskavice, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečine v mišicah in kosteh. V kozmetične namene pa se ga uporablja pri pomlajevanju kože, pigmentacijah, pordelosti in občutljivih stanjih kože.

Kaj je LED fototerapija?

Fototerapija, kar pomeni »zdravljenje kože s svetlobo«, je uporaba nizke svetlobne energije za spodbujanje ali uravnavanje biološkega procesa z dokazanim terapevtskim učinkom. Mehanizem delovanja je naravni odziv, podoben tistemu pri fotosintezi rastlin s postopkom, znanim kot fotobiomodulacija (uravnavanje celičnih procesov s pomočjo svetlobe).

LED Fototerapija ima dokazane regenerativne in protivnetne učinke brez škodljivih posledic, torej je varna in primerna za vse tipe kože. Tretma vključuje izpostavljanje kože  blagodejni svetlobi vidnega in infrardečega dela barvnega spektra.

Specifične valovne dolžine svetlobe delujejo z biološkimi sistemi in aktivirajo ključne celične receptorje, ki posledično sprožijo prenos svetlobne energije v celično energijo. Kožne celice z več energije bolje delujejo in se hitreje obnavljajo, rezultat pa je mlajša, zdrava in sijoča koža. S prehodom na neinvazivne tretmaje ponuja LED Fototerapija napredno alternativo bolj agresivnim postopkom, ki prinašajo več tveganja za neželeni odziv kože, neugodje in prekinitev postopka. LED energija spektralno čistih valovnih dolžin spodbuja naravni mehanizem obnavljanja kože, odpravlja problematična stanja kože in pomaga obnoviti optimalne kožne funkcije.

Uspešna LED Fototerapija je omogočena z zagotavljanjem klinično dokazanih valovnih dolžin primerne jakosti, ki ojača interakcijo kromoforjev s svetlobo, ta pa omogoča specifične celične reakcije. Kromofor je del molekul v koži, ki ima edinstvene svetlobne absorpcijske lastnosti.

Če valovna dolžina ne ustreza ciljanemu kromoforju, se svetloba ne bo absorbirala, ne bo reakcije in ne bo rezultata. Ali če bo optična moč prenizka, tudi ne bo reakcije in ne bo rezultata.

LED Fototerapija je priznana kot bistven sestavni del ponudbe kozmetičnih salonov in je dokazana kot varno in učinkovito zdravljenje širokega spektra vnetnih in problematičnih kožnih stanj ter pospešenega celjenja ran in indikacij staranja kože.

Razlaga  Dermaluxovih valovnih dolžin

Dermalux Flex MD ima sledeče valovne dolžine: Modro 415 nm, Rdečo 633 nm in Skoraj Infrardečo 830 nm, ki so vodilne in najbolj klinično podprte valovne dolžine na področju LED Fototerapije.

Vsako valovno dolžino svetlobe vsrka drugačna skupina kromoforjev, ki spodbujajo različne kožne procese z dokazanimi terapevtskimi učinki.

Dermalux omogoča tem koristnim valovnim dolžinam, da se absorbirajo v enojnem ali več-valovnem načinu prek sedmih protokolarnih možnosti, kar ponuja prilagojen in prilagodljiv pristop zdravljenja. Več-valovni pristop učinkuje na več indikacij v enem tretmaju, s tem pa omogoča najboljše rezultate za izboljšanje kože.

Ključni mehanizem: protibakterijsko delovanje

Modra svetloba učinkovito uničuje bakterije, ki povzročajo akne in pomaga pri preprečevanju izbruhov na koži.

Modro svetlobo absorbirajo p.acnes bakterije, sproži se naravna fotokemična reakcija, ki sprošča molekularni kisik. Ta ima močan antibakterijski učinek, ki pomaga odstraniti madeže, hkrati pa je nežen do kože. Pomaga tudi pri uravnavanju nastanka maščobe in izboljšanju čistosti kože.

V kombinaciji z Rdečo in Skoraj Infrardečo svetlobo ponuja Dermalux Flex MD tretma izboljšane rezultate pri aknah in je odličen kot postopek dodatnega zdravljenja za zmanjšanje izbruhov in pordelosti

Ključni mehanizem: pomlajevanje in obnavljanje celic

Pomlajevalna Rdeča svetloba pospešuje obnovo celic in spodbuja nastanek kolagena in elastina za bolj gladko in čvrsto kožo.

Rdeča svetloba se absorbira v celične mitohondrije in spodbuja nastanek adenozin trifosfata (ATP), nujne energije za delovanje celic. Prekomerno polnjenje naših celic sproži slap koristnih bioloških reakcij, ki imajo številne učinke na kožo. Kožne celice, napolnjene z energijo, bolje delujejo in se do 200% hitreje obnavljajo.

Rdeča svetloba se močno absorbira preko fibroblastov in s tem poveča nastanek kolagena in elastina, navlaženost kože pa se izboljša. Izboljša se tudi prekrvavitev, ki vpliva na oskrbo tkiva s kisikom, ta pa pospeši celjenje. S stimulacijo limfnega obtoka se medtem pospeši tudi razstrupljanje.

Rdeča svetloba takoj izboljša barvo kože, navlaženost in vitalnost. Hkrati dolgotrajno blagodejno vpliva na stimulacijo celičnih procesov, kar povzroči lep in zdrav izgled kože

Ključni mehanizem: celjenje ran

Skoraj IR svetloba se absorbira v najgloblje plasti kože in deluje skupaj z Rdečo svetlobo pri optimalnem pomlajevanju kože.

Izpostavitev Skoraj IR svetlobi pri 830 nm pospeši prekrvavitev in s kisikom ter hranili uravnava vnetje, pospešuje celjenje ran, pomirja draženje in zmanjšuje pordelost. Skoraj IR svetloba krepi moč in čistost občutljive kože, ki jo ogrožajo vplivi iz okolja. Je tudi klinično dokazano učinkovita za tretiranje hiperpigmentacij.

Modra 415 nm Rdeča 633 nm Skoraj IR 830nm
Deluje antibakterijsko brez draženja Zviša nastanek kolagena in elastina Ima napredne pomlajevalne učinke
Pomaga odpraviti akne in izboljšati kožo, nagnjeno k madežem Zmanjša tanke črte Pomirja pordelost in draženje
Izboljša čistost kože Izboljša teksturo in barvo kože Zmanjša pigmentacijo
Ima protivnetne učinke Zviša naravno navlaženost Spodbuja obnovo ožilja
Izboljša stanje luskavice Spodbuja prekrvavitev in limfni pretok Pospešuje celjenje ran
Uporablja se po zaključku tretmajev proti izbruhom in okužbah kože Ohranja optimalne celične funkcije Primerna za večino občutljivih kož
Rezerviraj zdaj

2. Indikacije za uporabo

Dermalux Flex MD je učinkovit za uporabo pri večini kozmetičnih in zdravstvenih stanjih kože kot del celostne obravnave.

Indikacije za uporabo vključujejo (niso pa omejene le na sledeče):

 • Pomlajevanje kože – Pordelost: žilna
 • Barva polti – Pordelost: barva kože
 • Suha koža – Občutljiva koža
 • Pigmentacija: poškodbe zaradi sonca – Občutljiva koža: težave s kožo
 • Pigmentacija – Luskavica
 • Akne: blage do zmerne – Celjenje ran
 • Akne: zmerne do hude – Bolečina

Cenik storitev

1 tretma 50 eur
Paket 3 tretmaji 135 eur
Paket 6 tretmajev 260 eur
Paket 12 tretmajev 490 eur
Kot dodatek k ostalim tretmajem 35 eur

Naročite se na e-novice

  Pozornost usmerite proti sebi! Vzemite si čas zase, zaslužili ste si ga!
  NAROČI SE ZDAJ!